ABC Renkomäki

 

ABC-liikennemyymälät tarjoavat monipuolisia palveluja, kuten ravintola, myymälä, autopesu ja bensa-asema. ABC-liikennemyymälöitä on runsaasti ympäri Suomea.

ABC:llä työskentelee monen eri alan työntekijöitä, mm. myyjiä, kokkeja ja siivoojia. TET-harjoittelijana sain päättää aika vapaasti, missä halusin työskennellä.

TET-jakson alkaessa olin aivan varma, että kuolisin tylsyyteen useaan otteeseen, sillä työpaikka oli hätäisesti kolme päivää ennen harjoittelun alkamista hankittu. Paikka kuitenkin murskasi ennakkoluuloni. Minulla oli todella hauskaa koko viikon ajan, sillä ystävystyin muiden työntekijöiden kanssa. Ehdoton kohokohta oli silti se, kun ensimmäisenä työpäivänäni löysin 10 sentin kolikon eräältä tuolilta pyyhkiessäni salin pöytiä.

Suurin yllätys työpaikalla oli (ilmaisen) kahvin laatu. Olen saanut muilla saman ketjun toimipaikoilla lähinnä sellaista myrkkyä, että jo pelkkä vilkaiseminen riittää sen juomakelvottomuuden ilmaisemiseksi. TET-paikallani kahvi oli jopa parempaa kuin tavallinen keitetty kahvi. En tiedä mitä he siihen laittavat mutta hyvää se oli!

Tietenkin havaitsin myös huonoja puolia. Tunsin lähes koko ajan, että ketään ei juurikaan kiinnosta tekemiseni ja sain tehdä mitä lystää. Töitä kuitenkin pääasiassa tein, joten tulkitsin tämän välinpitämättömyyden luottamukseksi. Keittiössä oli jäätävän kylmä ja saamani työtodistus vaikuttaa lähinnä väärennökseltä, sillä vastuuhenkilön nimi ei ole sama kohdissa, joissa sitä kysyttiin.

Kokonaisuudessaan TET-jaksoni ABC Renkomäellä oli ihan jees…

1 thoughts on “ABC Renkomäki

  1. Olin itsekkin TET-jaksollani Abc Renkomäessä. Työtehtäviini kuului pöytien pyykiminen, hyllytys, tavaroiden järjestely ja tiskien tiskikoneeseen laittaminen. Plussia työssä oli rento hyllyttäminen ja ilmainen ruoka ja kahvi. Miinuksia oli tiskauksen paljous.

Vastaa