Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA)

 

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) on valtionvirasto, joka myöntää asumiseen ja rakentamiseen liittyviä avustuksia, tukia ja takauksia sekä ohjaa ja valvoo ARA-asuntokannan käyttöä. Lyhyesti: ARA toimeenpanee valtion asuntopolitiikkaa. ARA sijaitsee Lahdessa vesijärvenkadulla.

Tehtävät:

TET-harjoittelijalla ei oikein ole tarvittavaa koulutusta tai kokemusta, jotta voisi hoitaa valtionviraston asioita. Siispä tuhosin kirjoja  ja järjestelin kirjastotilan tuoleja kokouksia ja muita tilaisuuksia varten. Vastuuhenkilöni oli järjestänyt minulle eri viraston töiden esittelyjä, kuten tietoasiantuntijan ja ylitarkastajan. Ensimmäisenä päivänä menin Valtio Expoon, joka on Valtiokonttorin järjestämä messutapahtuma. Istuin luennoilla ja nautin ilmaisesta salaatista.

Plussat & miinukset:

+ Tutustuin eri ammatteihin ja valtionvirastojen toimintaan

+ Ilmaista salaattia ja kaakaota

+ Mukavia työkavereita

+ Lähellä

– Työ oli hieman yksitoikkoista eikä järin haastavaa

Työpaikan ammatteja:

mm. toimistovirkailija, viestintäpäällikkö, toimistosihteeri, taloussuunnittelija, toimialasihteeri, projektipäällikkö ja kehittämispäällikkö

http://www.ara.fi/fi-FI

1 thoughts on “Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA)

  1. Olin samassa paikassa ysin syksyllä. Tällä kertaa sain enemmän vastuuta ja enemmän työtehtäviä, joita piti suorittaa itsenäisesti ja oma-aloitteisesti. Järjestelin varastoa ja tuhoamaani kirjastoa (tai mitä siitä oli jäljellä). Tein myös kalusteinventointia ja niistä tiedoista rekisterin. Sain tätä työtä varten työhuoneen viikoksi käyttööni. Vastuuhenkilöni oli järjestänyt minulle päivän perehdytyksen viestintäasiantuntijan työtehtäviin. Sain tehdä bannereita Photoshopilla, jotka sitten julkaistiin sivuille.

    Tämä TET-viikko oli paljon mielenkiintoisempi ja haastavampi, antaisin arviointiin 5/5.

Vastaa