Helsingin Yliopisto, käyttäytymistieteiden tiedekunta

 

Helsingin yliopistolla on useita tiedekuntia ympäri Helsinkiä, yksi niistä on kasvatustieteiden tiedekunta. Tiedekunta tarjoaa koulutusta suoraan ammattiin (esim. opettajankoulutus ja psykologia) tai akateemisiin asiantuntijatehtäviin johtavaa perus-, jatko- ja täydennyskoulutusta. Tiedekunnan tutkimukset koittavat lisätä yhteiskunnan sivistystä.

Itse työskentelin isoveljeni tutkimusryhmässä, jossa tutkittiin uusia mahdollisia opetustapoja lähinnä lukiolaisille, jonka suunnittelussa sain olla hieman mukana.

Yleisimpiin työtehtäviin kuului pieniä perus siivousjuttuja ja arkistointa, mutta myös paljon mielenkiintoisia  ja mukavia tehtäviä: ns tietoiskujen teko erilaisista ajankohtaisista aiheista (esim. someen liittyen), oppikirjan tekoon osallistuminen ja erinäisten valokuvaustehtävien tekeminen.

Pidin paljon työpaikan työympäristöstä, oli rauhallista ja työntekijät mukavia ja ymmärtäväisiä, työtehtävät olivat pääosin mielenkiintoisia ja joka päivä oppi jotain uutta ja mielenkiintoista.

Huonoina asioina koin pitkät työkokoukset joissa minun piti olla läsnä, koska yleensä en edes tiennyt mistä puhuttiin, kokoukset tulivat aika tylsiksi ja väsyttäviksi.

Työpaikalla tutustuu mukaviin ja viisaisiin työnpuurtajiin, kaikki ovat vastuullisia ja ymmärtäväisiä.

Suosittelen paikkaa kaikille joita kiinnostaa nähdä miten esimerkiksi meidän oppilaiden opiskelua koitetaan parantaa. Joka tapauksessa paikka on erittäin mukava eikä siitä huonoa tet-paikkaa saa.

-Luukas Vaara

Vastaa