Sinfonia Lahti

 

Olin tet-harjoittelussa Sinfonia Lahdella, eli Lahden Kaupunginorkesterilla. Valitsin paikan, koska olin kuullut siitä kavereilta tosi paljon hyvää. Olen myös erittäin kiinnostunut musiikista, sillä tähtään ammattimuusikoksi.

Tutustuin orkesterin toimintaan niin soittajien, kuin hallinnon näkökulmasta. Hallinnon tehtävissä tutustuin mm. intendentin ja tuottajan töihin. Pääsin myös suunnittelemaan unelmieni konserttia. Kuuntelin useita kertoja orkesterin harjoituksia ja pääsin roudaamaan soittajien paikat harjoituksia varten. Torstaina illalla pääsin myymään levyjä ja käsiohjelmia ja sinfoniakonsertin jälkeen pääsin kukittamaan  kapellimestarin.

Työyhteisö oli erittäin mukava, kaikki työntekijät olivat innostuneita omista työtehtävistään ja tekivät ne panostaen niihin kunnolla. Olin joka päivä töissä n. 5-6 tuntia. Parina päivänä osa tuuneista oli sijoitettu iltaan. Parasta työssä oli sen monipuolisuus, luovuus ja työympäristö. Työssäni ei ollut mitään, jossa en olisi pitänyt.

Suosittelen paikkaa musiikista kiinnostuneille, ja varsinkin sitä harrastaville koululaisille.

Vastaa