Hello! American diner

 

Olin tet-harjoittelussa Hello! American dinerissa. Valitsin tet-paikan siksi, koska se vaikutti kiinnostavalta ja ainakin erilaiselta viimevuotiseen tet-harjoitteluun verrattuna, kun olin päiväkodissa. Muutenkin kahvila-/ravintola-ala olivat haettuja tet-kohteita, joten tämä paikka oli sopiva.

Työtehtäviä sisältyi päivään aika monta, mutta monet niistä toistuivat päivittäin. Esim. ruokasalin siivous kuului ohjelmaan joka aamu, ja tiskikoneen pyörittäminen ja käsin tiskaaminen olivat jokapäiväisiä asioita. Avustimme työntekijöitä sekä ruokasalin että keittiön puolella. Salissa yleisiä työtehtäviä olivat esim. pöytien pyyhkiminen ja vesipullojen täyttö, ja keittiössä pilkoimme vihanneksia ja pinosimme koreja jne.

Työyhteisö siellä oli ihan mukava. Ilmapiiri oli rento ja työntekijöiden kanssa oli helppoa puhua. He auttoivat ja ohjeistivat, jos jotakin asiaa ei ymmärtänyt tai jos joissakin tehtävissä ilmeni ongelmia. Työajat olivat hyvät, päivä alkoi yhdeksältä ja loppui yleensä kolmen aikaan, joskin välillä loppumisaika vaihteli, jos kaikki tehtävät sai hoidettua valmiiksi jo ennen kolmea.

Työssä parasta oli ehkä keittiössä avustaminen, oli mukavaa mm. juuri pilkkoa vihanneksia ja sekoittaa dippejä, vaikka hygieniapassia ei ollut. Saimme myös syödä paikassa ilmaiseksi. Jotkut työtehtävät eivät olleet niin mukavia, ne olivat ällöttäviä ja epämiellyttäviä, esim. oluttölkkien tyhjentäminen ja lajitteleminen.

Suosittelen paikkaa, jos ravintola-/kahvila-ala kiinnostaa, eikä säikähdä heti ns. epämiellyttävimmistä hommista. Kokemuksena tämä paikka oli ihan kiva, mutta itse en ehkä enää uudestaan menisi, eikä tämä ala taida olla minun juttuni.

Vastaa