Helsingin yliopisto, fysiikan laitos, plasmafysiikka

 

Olin TETissä Helsingin yliopistolla fysiikan laitoksella plasmafyysikoiden parissa.

Valitsin kyseisen TET-paikan, koska halusin tietää, millaista on työskennellä tutkijana yliopistolla. Olen  myös kiinnostunut fysiikasta ja avaruudesta, joten valitsin nimenomaan avaruusfysiikkaan liittyvän alan.

Plasmafysiikka on erittäin teoreettinen tieteenala, joten minulla ei ollut varsinaisesti tutkijan työhön liittyviä työtehtäviä, vaan minä tutustuin eri tutkijoiden töihin ja kävin myös Aalto-yliopistolla satelliittilaboratoriossa. Työtehtäväni oli kirjoittaa blogikijroitus tutkijan työstä TET-harjoitteluni pohjalta.

Työyhteisö oli erittäin mukava. Tutkijat tulivat hyvin toimeen keskenään ja ottivat minutkin ilomielin mukaan. Menimme esimerkiksi kaikki yhdessä syömään yliopiston ruokalaan, vaikka joillain oli omat eväät. Ryhmässä oli myös paljon ulkomaalaisia, joten keskustelua käytiin paljon englanniksi.

Työajoiksi sovimme alustavasti 10-16, mutta aika monena päivänä tulin vasta 10.30, ja pääsin aina kahden, puoli kolmen aikaan. Eli minulla oli rennot ja joustavat työajat.

Parasta TET-paikassani oli ehdottomasti mielenkiintoinen uusi tieto, jonka se tarjosi. Oli mahtava nähdä tutkijoiden yhteisö ja heidän tekemä työ.

Negatiivisia puolia TET-paikassani ei oikeastaan ollut.

Suosittelen TET-paikkaa kaikille, joita kiinnostaa, jokin tietty ala yliopistolla (esim fysiikka/avaruusfysiikka) tai millaista työtä yliopistolla tehdään. TET-paikkaa kannattaa vain rohkeasti kysyä yliopiston työntekijöiltä esim. sähköpostilla (yhteystiedot netissä yliopiston sivuilla).

Vastaa