Sinfonia Lahti

 

Olin TET -harjoittelussa Sinfonia Lahdella. Valitsin kyseisen paikan, koska tähtään ammattimuusikoksi. Käyn Sinfonia Lahden konserteissa usein ja olen itsekin esiintynyt tämän orkesterin kanssa. Moni tuttuni myös suositteli paikkaa minulle. Sain tietoa monipuolisesti Sinfonia-Lahden hallinnon ja orkesterin työstä. Kyseisellä viikolla Sibeliustalolla oli sellokilpailut, joten pääsin muun muassa myymään käsiohjelmia ja ohjaamaan tuomaristoa. Kuuntelin myös paljon harjoituksia. Työyhteisö oli todella positiivinen ja innostava. Työajat olivat yleensä klo 10-16, mutta jos illalla orkesterilla oli konsertti, niin työaika oli klo. 10-14 ja 17.30-21. Työssä oli parasta uusiin ihmisiin tutustuminen, tuomariston ohjaus, harjoitusten kuuntelu ja tutustuminen orkesterimuusikon ammattiin. TET -paikasa ei ollut mitään ikävää. Suosittelen paikkaa ehdottomasti varsinkin musiikin harrastejille, koska siellä tutustuu uusiin ihmisiin ja saa paljon tietoa muusikon ammatista.

Vastaa