Lahden kaupungin pääkirjasto

 

Olin tetissä Lahden kaupungin pääkirjastossa. Valitsin paikan, koska se vaikutti mukavan rauhalliselta työpaikalta enkä päässyt muualle. Työtehtäviini kuului kirjojen ja elokuvien hyllyttämisen ja palauttamisen lisäksi esimerkiksi asiakkaiden neuvominen. Olin myös mukana sekä kirjastoautossa että satutunnilla ja koristelin arvontalipukelaatikkoa. Työyhteisö oli viihtyisä, sillä työkaverini olivat mukavia ja avuliaita. Minut myös perehdytettiin hyvin työtehtäviini. Työaikani oli päivittäin noin kuusi tuntia, johon sisältyi puolen tunnin ruokatauko. Valitsin mennä aamukahdeksaan, jotta pääsisin jo kahdelta. Varsinaisessa työssä parasta oli päästä kirjaston kulissien taakse. Työ oli ihan mielekästä, mutta tulin vakuuttuneksi, ettei kirjastovirkailijan ammatti ole minua varten. Työssä epämukavinta oli pitkät hyllyttämisjaksot. Suosittelen paikkaa niille, joita kiinnostaa rauhallisessa paikassa työskenteleminen ja monipuoliset työtehtävät.

Vastaa