Takkulan ratsastuskoulu

 

Olin TET-harjoittelussa Takkulan ratsastuskoululla. Valitsin kyseisen paikan, sillä harrastan ratsastusta ja halusin tutustua siihen liittyvään ammattiin paremmin. Töihin kuului mm. tallien käytävien lakaisu, karsinoiden siivoaminen, hevosten heinien pussittaminen ja jakaminen, hevosten haku tarhasta sekä hevosten hoitaminen. Yleisimmin päivä alkoi klo 8 ja päättyi sitten kun hommat oli tehty, yleensä klo 12-14 päivästä riippuen.

Työssä parasta oli hevosten hoitaminen ja yleisesti niiden kanssa toimiminen. TET:n kautta pääsi myös tutustumaan tallin pitämiseen muutenkin ja näki mitä kaikkea muutakin ratsastamisen lisäksi hevosharrastus voi olla. Vähiten pidin käytävien lakaisusta ja heinien pussittamisesta, sillä niitä tehtiin joka päivä niin paljon ja hommat olivat niin samanlaisia joka päivä.

Suosittelen paikkaa niille, jotka pitävät siivoamisesta ja hevosiin liittyvistä töistä yleisesti. Jos ei pidä tallin siivoamisesta, ei kannata mennä tähän TET-paikkaan, sillä työ oli pääosin siivoamista.

Vastaa