Kariston ala-aste

 

Suoritin kahdeksannen luokan TET-jakson Kariston koulun ala-asteella. Siellä pääsin tekemään kaikenlaista työtä, eniten olin ykkösluokkalaisten kanssa, mutta aikaa tuli myös vietettyä vitosten ja kutosten luokassa. Työtehtäviini kuului mm. tunnilla ohjeistus ja auttaminen, lasten töiden järjestely ja kansioiden päällystäminen, seuraavan vuoden tavaratilausten purkaminen ja tarkistus, ja välineiden ja kirjaston järjestäminen ja siivoaminen.

Kariston koulussa oli erittäin mukava ja positiivinen ilmapiiri, ja opettajat olivat hyvin ystävällisiä ja kohteliaita. Sain kuitenkin olla hyvin omatoiminen, ja ohjasin itse omaa päivärytmiä ja työtehtäviä, mutta minun tapauksessani se ei ollut mikään iso ongelma. Piti vain uskaltaa mennä, tehdä ja kysyä. Pääsin myös piirtämään lapsille piirustuksia, ja niitähän jouduin lopulta tekemään myös kotona, mutta se oli ihan okei. Jostain kumman syystä lapset saivat puhelinnumeroni (aluksi se oli pienimuotoinen katastrofi), mutta siitäkin selvisin.

Työpaikalla tutustuin erilaisiin ammatteihin, kuten opettajan (yllättävää, eikö?), siivoojan, keittäjän, sihteerin, rehtorin, talonmiehen ja koululääkärin sekä psykologin, ja erityisopettajan työhön.

Kokonaisuudessaan työkokemus oli hyvä, ja koen saaneeni kattavan ja opettavaisen kokemuksen TET-jaksostani.

Kuvahaun tulos haulle kariston koulu (kuva Kariston koulun pihalta.)

Vastaa