Hollolan Seurakunta

 

Olin TET-harjoittelussa Hollolan seurakunnassa, koska olen kiinnostunut papin työstä ja työpaikka oli lähellä. Työtehtäviin kuului esimerkiksi jumalanpalvelusstreamin tekeminen henkilökunnan kanssa. Minun piti lukea raamatun teksti ja soittaa muutama virsi. Jos haet minne tahansa kirkkoon, kannattaa mainita soittotaito, jos sitä on.

Minun piti tehdä myös diakoniatyötä, vaikka halusinkin tehdä enimmäkseen papin työtä. Minun piti esimerkiksi laittaa pusseihin ruokia, ja jakaa niitä ihmisille. Työssä piti myös valita rukouksia jumalanpalveluksiin rukouskirjoista ja raamatusta.

Henkilökunta oli todella asiallista ja mukavaa. Työajat menivät minulla niin, että työpäivä alkoi klo 9-11, ja työpäivä kesti n. 3-4 tuntia, mutta työpäiviä oli hieman useampi kuin piti (viikonloppuna piti olla paikalla).

Työssä parasta oli sen rentous, vaikka piti mennä esimerkiksi kasteisiin. Joskus työ oli vähän tylsää, eikä tekemistä ollut, joka on vähän miinusta. Muista myös, että työpaikalla pitää tuoda eväät, eikä lämmintä ruokaa saa.

Suosittelen papin työstä kiinnostuneille.

Vastaa