Launeen K-citymarket

 

Työpaikka sijaitsee Launeella Prisman vieressä. Yritys tarjoaa monipuolisia palveluja. Kaupassa on erikseen kauppiaan puoli, eli kaikki ruuat ym. ja erikseen K-Citymarketin puoli, johon kuuluu sitten loput esim. vaatepuoli, jossa minä olin, johon kuuluu myös kenkäpuoli ja ns. kovapuoli, johon kuuluu kovat tuotteet kuten elektroniikka ja lelut. Kauppiaan ja K-Citymarketin väki eivät tee töitä toisilleen, eli K-Citymarketille työskentelevä ei tee töitä kummiskaan kauppiaalle. Kaupassa työskentelee noin 40 työntekijää kaiken kaikkiaan. ”Kauppa ei ole enää tulevaisuuden ammatti!” Väkeä on täytynyt vähentää runsaasti. Varkauksien takia hälyttimiä täytyy laittaa melkein joka paikkaan ja tämä myös lisää tuotteiden hintaa. Varkaudesta maksavat kuluttajat. Työssä on myös viikonlopputöitä ja yövuoroja. Vapaata täytyy hakea esim. synttäreille jo puolivuotta aiemmin ja silloinkin jos toisella työkaverilla on tärkeämpi meno, ei välttämättä vapaata saa.

Minä olin aluksi koko ajan varastossa vaatepuolella. Työtehtäviini kuului tavaran purkaminen lavoilta ja tarvittaessa niiden hälyttäminen ja ”telineisiin asettelu”. Muutaman päivän päästä pääsin myös myymälän puolelle, jossa asettelin tavaroita paikoilleen. Opastin myös apua tarvitsevia asiakkaita, joita myös riitti. Vaatepuolessa paljon autettuani pääsin myös kenkäpuolelle hälyttämään ja kuljettamaan kenkiä paikoilleen. Työtehtäviini kuului myös myymälän siisteydestä huolehtiminen. Tettiläisenäkin edustin yritystä.

Plussat ja miinukset:

+ rento meininki

+ mukavat työkaverit

+ sain itse sommitella vaatteiden ym. asettelut

+ sosiaalinen työ

– kiire

– yksinäistä välillä jos on vaan varastossa

– lyhyet tauot

– koko päivä seisomista

– piti tuoda omat eväät

TET-paikassa törmää varastotyöläisiin, jotka ovat myös myymälässä ja kassalla, sekä koko aika myös ylempi arvoisiin työntekijöihin, kuten myyntipäällikköön.

 

Vastaa