Lahden kaupunginteatteri

 

Lahden kaupunginteatteri sijaitsee Kirkkokadulla, Lahden ydinkeskustassa. Teatterissa törmää näyttelijän, ohjaajan, artesaanin eli lavastajan, puvustajan, tarpeistonhoitajan,maalarin sekä metallityöntekijän ammatteihin. Vietin työelämään tutustumis-jaksoni lavaste-osastolla, joten tutustuin lähinnä listan loppupään ammatteihin.

Työtehtäviini kuuluivat:

  • maalaustyöt
  • rekvisiitan roudaaminen
  • erilaiset pienet tehtävät esineiden rakentamisessa
  • henkilökuntakokousten ja näytelmäharjoitusten seuraaminen.

 

Tet-paikkana teatteri oli mainio, työympäristö oli luova ja rento ja kahdeksan päivää meni nopeasti. Ainoana negatiivisena asiana mieleen tulee se, ettei paikalta saanut lounasta. (Kuvassa teatterin rakennus.)

2 thoughts on “Lahden kaupunginteatteri

  1. Vietin myös työelämään tutustumisjaksoni Lahden kaupunginteatterissa. Itse toimin ohjaajan avustajana. Työtehtäviini kuuluivat harjoitusten seuraaminen, trailerin kuvauksessa avustaminen ja ylipäätään ohjaajan auttaminen.
    Olen samaa mieltä siitä, että teatteri oli tet-paikkana mainio. Työkaverit olivat huippu kivoja ja ilmapiiri teatterilla oli rento. Itse sain lounasta teatterilta. 🙂

  2. Olin myös TET-harjoittelussa Lahden kaupunginteatterissa. Itse olin teatterinjohtajan apulaisena, työtehtävinäni oli harjoitusten ja kokouksien seuraaminen/avustaminen. Teatterissa olo oli huippua ja kaikki työkaverit olivat todella mukavia ja ilmapiiri oli hyvä ja rento. Minäkin sain lounasta teatterilla. 🙂

Vastaa