Helsingin Yliopiston tuotantoeläinsairaala

 

Yleistiedot

Helsingin Yliopiston tuotantoeläinsairaala sijaitsee Mäntsälän Saarella. Se on Helsingissä Viikissä toimivan eläinlääketiedekunnan sivutoimipiste, jossa on myös pieneläinklinikka. Pääasiassa siellä kuitenkin hoidetaan tuotantoeläimiä (lehmät, lampaat, hevoset ym.). Viidennen vuoden kandit kiertävät eläinlääkäreiden mukana, ja harjoittelevat käytännön työtä. Eläinlääkäri itse tekee vain vaikeimmat työt.

Tehtävät

Lähinnä katselin ja kuuntelin, kun eläimiä hoidettiin, mutta myös autoin mm. pitelemällä eläimiä kiinni, antamalla ruiskuja ja neuloja, kantamalla vettä ja joskus vain juttelemalla omistajalle. Sonniasemalla autoin ottamaan näytteitä.

Plussat:

+ Näki työn kokonaisuudessaan (ihan pikkueläimistä sonneihin ja hevosiin)

+ Eläimet

+ Mukavat kandit ja eläinlääkärit

+ Kuuntelemalla oppi paljon

+ Säännölliset työajat

+ Pääsin eläinlääkäreiden mukaan matkoille!

Miinukset:

– Pitkät työpäivät (8.00-16-00)

– Omat eväät

Ammatteja:

– Eläinlääkäri

– Eläntenhoitaja

– Klinikkajohtaja

– Kandidaatti (opiskelijoita on aina Saarella)

– Laborantti

– Toimistotyöntekijät

 

Vastaa