Jalkarannan ala-aste

 

Olin tetissä Jalkarannan ala-asteella, joka sijaitsee jalkarannassa. Olin ensimmäisellä luokalla, mitä oli a, b, c ja d. Useat luokat pitivät välillä yhteisiä retkiä ja tunteja. Jalkarannan koulu oli ”sukkakoulu” eli ulko kengillä ei saanut olla sisätiloissa. Koulussa pääsi toimimaan avustajana, minkä työn kuvaan kuului läksyjen tarkastus, tunnilla auttaminen, välitunti valvonta ja tuntien valmistelu.

+ Lapset ja niiden kanssa toimiminen

+ välitunti valvonta 🙂

+ mukava työilmapiiri

+ mukavat ihmiset joiden kanssa pääsi työskentelemään

+ epäonnistuminen ei haittaa

–  pitää olla oma- aloitteinen

–  lapset koetteli hermoja

Koulussa oli työskentelemässa avustajia, opettajia, kirjaston hoitajia, siivoojia, keittäjiä ja talon mies.

2 thoughts on “Jalkarannan ala-aste

  1. Muuten samaa mieltä, mutta mielestäni lapset eivät koetelleet hermoja, ainakaan mitenkään kummemmin. Sen sijaan miinusta siitä, kun TET-jakso oli niin myöhään keväällä, niin ei saanut ihan oikeaa käsitystä tavallisesta, arkisesta koulutyöstä. Plussana oli kuitenkin, yllä olevien lisäksi, mukavat ja innokkaat oppilaat, tutut kasvot, joita näki päivän mittaan ja ilmainen ruoka :).

  2. Olen myös samaa mieltä muista asioista, mutta minunkaan mielestäni lapset eivät koetelleet hermoja. 3-luokan oppilaat olivat mukavan positiivisia. Ajankohta oli huono, sillä kunnollisia opetustuokioita ei enää ollut, eikä muitakaan tehtäviä juurikaan ollut. Plussana myös se, että Jalkarannan koulun ruoka oli hyvää.

Vastaa