Valmistava luokka (Tommolan koulu)

 

Olin TET:ssä yhdellä Heinolan valmistavista luokista. Luokan tehtävänä on paitsi valmistaa turvapaikanhakijoita tavalliselle suomenkieliselle luokalle (antamalla esimerkiksi kielipohjaa ja muita taitoja joita vaaditaan, jotta oppilas pystyisi siirtymään tavalliselle luokalle) mutta myös opettaa oppilaille suomalaista kulttuuria ja tapoja.

Tetissä toimin avustajana tunnilla, autoin apua tarvitsevia oppilaita ja autoin opettajaa valmistelemaan tunteja. Välitunneilla toimin valvojana. Työn lomassa pääsin myös leikkimään lasten kanssa, mikä oli aivan ihanaa!

+Mukava, ystävällinen työyhteisö
+Ihania oppilaita
+Mielinkiintoisia ja monipuolisia työtehtäviä (ei tullut koskaan tylsää!)
+Omaa näkökenttää avartava kokemus
+Sai paljon kokemusta lasten kanssa toimimisessa
+Ihania lapsia

Miinuksia ei ollut

TET-paikassa oli paljon opettajia ja avustajia, mutta tapasin myös muutaman päiväkotihoitajan, sillä samassa rakennuksessa toimi myös päiväkoti.

Vastaa