Vuokkoharjun päiväkoti

 

Vuokkoharjun päiväkoti sijaitsee Järvelässä ja on nimensä mukaisesti päiväkoti, joka on tarkoitettu päivähoitoa tarvitseville alle kouluikäisille.

Vuokkoharjun päiväkodissa TET-harjoittelija pääsee tutustumaan päivähoitoon, lapsien kanssa leikkimiseen ja touhuamiseen, päivähoitajien päivittäisiin tehtäviin, ja siivoamiseen. Itse koin työpäivien koostuvan lähinnä lapsien vahtimisesta ja heidän kanssaan leikkimisestä.

Työpaikan plussat

oli hauskaa kuunnella lasten juttuja ja tutustua lasten ajatusmaailmaan                                     oli kivaa oppia ymmärtämään millaista työtä päiväkodin hoitajat tekevät, ja millaisiin tilanteisiin he päivittäin työssään joutuvat                                                                                                     + lapset olivat suloisia ja heidän kanssaan oli ihan mukavaa toimia

Työpaikan miinukset    

 työssä täytyi olla jatkuvasti valppaana ja hereillä ja vahtia etteivät lapset satuta itseään, tai tee mitään luvatonta                                                                                                                                         – minulle ei annettu juurikaan ohjeita tai työtehtäviä, joten jouduin kokoajan itse pohtimaan mitä minun seuraavaksi täytyisi tehdä, etten jäisi täysin toimettomaksi                     oli väsyttävää esittää kokoajan positiivista ja iloista, vaikka lapset olisivat kuinka käyneet hermoille                                                                                                                                                                       mielestäni minulle annettiin välillä liikaa vastuuta (esim. kolmen itkevän lapsen riidan selvittäminen yksin ei kuulu mielestäni TETtiläisen toimenkuvaan)                                                    en saanut juurikaan palautetta työskentelyni aikana, jolloin en tiennyt mitä tein oikein ja mitä väärin

TET-paikassani törmäsin seuraaviin ammatteihin: päivähoitaja, siivooja ja keittäjä.

 

Vastaa