Möysän koulu

 

Olin tet-harjoittelussa Möysän koulussa. Valitsin tämän paikan, sillä halusin työskennellä lasten kanssa. Ala-aste oli tällöin mielekäs vaihtoehto. Koulumme Mikko-opon suosittelemana pääsin hänen vaimonsa luokalle tettiin.

Työtehtävinä minulla oli oppilaiden auttaminen eri oppiaineissa, pienimuotoinen opettaminen, lasten kanssa välitunnilla oleminen & leikkiminen ja myös kuvaamataidon mallien tekeminen.

Työyhteisö oli erittäin kiva. Siellä oli mukavia opettajia ja kerrassan ihania lapsia.

Työaikani oli melkein joka päivä klo 8.00 alkaen noin klo 14.00 asti. Yhtenä päivänä koulu alkoi vasta klo 9.00, mutta työaikani ei tällöinkään venynyt klo 14.00 yli.

Työssä oli parasta lasten kanssa puhuminen ja leikkiminen. Lapset tulivat avoimesti kertomaan omia kuulumisiaan ja tulivat rohkeasti pitämään kädestä kiinni ja halaamaan. Se oli mukavaa.

Tetissä ei ollut niin hauskaa joka välitunnin jälkeinen riitojen ja kiistojen selvittely, mitä oppilaiden välillä välitunnilla oli tapahtunut. Mutta se kuuluu asiaan tuossa iässä.

Suosittelen tätä paikkaa erittäin lämpimästi, jos tykkää työskennellä lasten kanssa, jos on kärsivällinen ja jos sellainen ala kiinnostaa edes hiukan.

Vastaa