Viherlaakson päiväkoti

 

Olin harjoittelussa Viherlaakson päiväkodissa, Kiveriössä.  Valitsin kyseisen paikan, koska olen kiinnostunut varhaiskasvatusalasta ja psykologiasta. Halusin tutustua lastenohjaahan ammattiin, ja nähdä käytännössä, millaista on toimia lasten kanssa arjessa. Tämä oli myös valmistautumista mahdolliseen perhe-elämään tulevaisuudessa! Paikka oli myös lyhyen välimatkan päässä, ja olen käynyt oman esikouluni kyseisessä päiväkodissa.

Pääsin osallistumaan kaikilla tavoilla päiväkodin arkeen; autoin lasten ruokailussa, nukkumaanmenossa, ulkoilussa, jumpassa ja leikin sekä ulkoilin heidän kanssaan. Päiväunien aikana tein vaihtelevia hommia, kuten tyhjensin kuivauskaappia ulkovaatteista, keräilin leluja lattialta, huolehdin lasten vaatteet siististi paikoilleen ja keskustelin ohjaajien kanssa erilaisista asioista. Päiväunet olivat samalla hengähdystauko, koska muuten arki oli melko vauhdikasta.

Työyhteisö oli ihana, kannustava, huolehtiva ja siihen oli helppo sulautua! Kaikki ohjaajat olivat mukavia, ja lounastauoilla kävimme huippukiinnostavia keskusteluja. Oman ryhmäni ohjaajat olivat mukavia, hauskoja ja ohjeistivat hyvin työtehtäviin. ”Perjantain taukojumppa” olisi mahtava myös koulussa!

Työaikani oli yleensä 8.30-14.30, kuusi tuntia. Perjantaina olin ohjaajani mukana aamuvuorossa, eli aloitin 7.15 ja pääsin 13.15. Työajat olivat mukavia ja helppoja sulauttaa muuhun arkeen.

Työssä oli parasta lapset! Heidän kanssaan ei ikinä ollut tylsää, kaikki olivat ihania omia persooniaan ja heidän kanssaan toimiminen oli palkitsevaa.

Työssä olevia ei-niin-kivoja puolia olivat lasten ruokailussa auttaminen – he osasivat syödä hienosti itse, mutta nälkäisenä omaa ruokataukoaan odottaen ei ole kiva syöttää muita. Sotku oli myös melkoinen.

Suosittelen paikkaa ehdottomasti kaikille, jotka ovat kiinnostuneita varhaiskasvatuksesta, lasten kanssa toimimisesta tai tutustumisesta lapsiarkeen. Kokemus oli avartava, palkitseva ja ehdottomasti paras TET-paikka ikinä!

Voisi jopa sanoa, että it was worth it. <3

 

Vastaa