Möysän päiväkoti

 

Olin tet-harjoittelussa Möysän päiväkodissa (3-5v ryhmä), jonka valitsin, koska halusin olla toimimassa kasvatusalalla ja kyseinen paikka oli vaihtoehdoistani itselleni mieleisin.

Työtehtäviini kuului aluksi lasten märkien vaatteiden kuivaamista ja paikoilleen laittamista, lasten nukkuessa askartelua, lasten kanssa leikkimistä ja auttamista lasten pukemisessa sekä riisumisessa. Viikon kuluessa aloin saamaan enemmän vastuuta ja sain esim. liikuntapäivässä oman pienryhmän lapsista, joiden kanssa kuljimme ulkona rasteilla, tietenkin kuitenkin valvotusti. Tein lähes kaikkea, mitä muutkin työntekijät päiväkodissa.

Työyhteisö oli mainio, minut otettiin hyvin vastaan ja koin oloni hyväksi jokaisena aamuna, kun astuin ovista sisään. Mikä parasta, koin olevani tarpeellinen ja tekeväni tärkeää työtä. Minua kohdeltiin tasa-arvoisesti ja muutenkin henkilöstö toimi hyvin yhdessä ja ilmapiiri oli mukava.

Työaikani olivat vähän liukuvat, pääasiassa klo. 8.30-14.30, mutta olin muutamana päivänä ylitöissä, joten pääsin viimeisenä päivänä vähän aikaisemmin kotiin. Työajoissa olisi pystytty joustamaan tarpeen mukaan, mutta itselläni ei menoja kyseisellä viikolla ollut, joten tämä kävi minulle hyvin.

Työssäni parasta oli juurikin tarpeellisuudentunne ja lapset itsessään. He saivat minut hyvälle tuulelle ja heidän kanssaan oli mahtava tehdä yhteistyötä. Oli myös mukavaa saada kiitosta ja koin tekeväni oikeasti tarpeeseen tulevaa työtä.

Huonoja puolia on suoraansanotusti vaikea keksiä, pidin henkilökohtaisesti paikasta erittäin paljon.

Suosittelisin Möysän päiväkotia tet-paikaksi sellaisille nuorille, joilla kestää pinna ja pää kylmänä vähän haastavemmissakin tilanteissa, jotka haluavat tehdä lasten kanssa töitä ja joilta löytyy mielikuvitusta ja kekseliäisyyttä

Vastaa