Lahden kaupunginteatterin kampaamo ja maskeeraamo

 

Olin tet-harjoittelussa lahden kaupunginteatterin kampaamossa ja maskeeraamossa.  Valitsin paikan koska olen kiinnostunut kulttuurialasta ja minua aidosti kiinnosti nähdä minkälainen porukka on näytelmien ja musikaalien taustalla. Halusin myös vaihtelua 8.lk tet-harjoitteluun.

Pääosin pesin maskeerausvälineitä ja tutustuin maskeeraajien työhön katsomalla kun he tekivät näyttelijöille maskeja. Pääsin seuraamaan kahdesti pikavaihtoja, joita tehdään esityksen aikana lavan takana. Sain myös tehdä hieman erilaisia työtehtäviä, kuten viiksien (tekoviiksien) huoltoa.

Työyhteisö oli erittäin mukava ja ystävällinen. Tunnelma oli rento ja olisin voinut jäädä pidemmäksikin aikaa. Aluksi minua ehkä hieman jännitti mutta nopeasti pääsin mukaan yhteisöön ja juttu alkoi luistaa.

Työajat vaihtelivat, sillä ne riippuivat esitysten ajoista. Usen tulin työpaikalle n. 3h ennen ensimmäisen esityksen alkua. Kerran työni alkoivat vasta neljältä ja silloin pääsin katsomaan iltanäytöstä.

Parasta työssäni oli katsoa näytöksiä lavan takana, sillä sieltä sain aivan uuden näkökulman esityksiin. Nyt tiedän oikeasti millainen työ on esitysten takana.  hauskaa oli myös oppia uusia asioita kuten viiksien huolto. En tosin ollut tottunut siihen, että välillä vain seurasin muiden työtä. Tämä oli joskus minulle haastavaa.

Suosittelen paikkaa kaikille, jotka ovat edes vähän kiinnostuneita kulttuurista ja miksei muillekkin. Oli tärkeää kuunnella ohjeet hyvin ja uskaltaa kysyä, jos jokin oli epäselvää.

Vastaa