Mamma Maria, Lahti

 

Olin tet-harjoittelussa Mamma Mariassa. Valitsin kyseisen paikan koska siellä on hyvää ruokaa. Työtehtävinä minulla oli mm. ruokien tarjoilua, ottaa asiakkaita sisään ja viedä pöytään, pöytien siivoomista ja kattaamista, paikkojen siistimistä, ruoka paketteihin tarroja laittamista, varastosta pakettejen tuonti, vesikannujen täyttö ja laitto pöytiin, pizzataikina pallojen paketointi sekä jäätelöpallojen teko ja asettelu kylmäaltaaseen. Työyhteisö oli todella vaihtelevaa, jotkut olivat mukavia jotkut ei. Suurimman osan kanssa piti puhua englantia, ja sen takia ohjeet jäivät joskus epäselviksi. Työntekijät jotka antoivat meille ohjeita, olivat todella tiukkoja ja korottivat ääntä meille jos teimme jotain väärin. Työajat olivat 11.00-17.00 mutta pääsimme useasti ennen 16.00, välillä jopa 14.00 jos ei ollut kiireinen päivä.  Toivottiin että töihin tullaan puolituntia aikaisemmin jotta ehditään valmistella kaikki. Työssä parasta oli ruoka tauko. Ruoka tauolla saatin tilata menusta ihan mitä vaan ja saatiin jälkiruoaksi jäätelöt. Työssä en pitänyt siitä että meille korotettiin ääntä jos tehtiin jotain väärin, meiltä odotettiin että osaamme kaiken jo valmiiksi vaikka emme ole koskaan olleet töissä ravintolassa ja se että jouduimme seisomaan suurimman osan ajasta joka sattui jalkoihin. En suosittele paikkaa ihmisille jotka ei tykkää seisoa ja liikkua koko ajan monta tuntia putkeen, ei kestä kritiikkiä muilta työntekijöiltä tai ei osaa puhua hyvin englantia.

Vastaa