Erstan päiväkoti

 

Olin tet-harjoittelussa Erstan päiväkodissa. Valitsin kyseisen paikan, sillä alkuperäinen paikkani peruttiin ja kyseinen päiväkoti on vanha päiväkotini, joten ajattelin, että olisi kiva mennä sinne. Olin ryhmässä, jossa oli 3-5 vuotiaita lapsia.

Työtehtäviini kuului mm. lasten kanssa leikkiminen, lasten auttaminen esimerkiksi aurinkorasvan laittamisessa ja pienien askareiden tekeminen, kuten lelujen pesu ja serviettien leikkaaminen.

Työyhteisö oli erittäin mukava. Kaikki aikuiset olivat todella ystävällisiä ja auttavaisia. Myös lapset olivat suurimman osan ajasta kivoja.  Työajat minulla oli klo 9-15.

Työssä oli parasta lapsien kanssa leikkiminen silloin kun leikit olivat rauhallisia, mutta niin hauskaa ei ollut, kun lapset leikkivät poliisileikkiä. Toisin sanottuna koko ryhmä roikkui minussa ja tahtoi minun juoksevan karkuun ja viedä minut vankilaan. Lapset usein innostuvat tettiläisistä kovasti ja alkavat esittää ja pursuavat energiaa.  Myöskään se ei ollut niin kivaa, kun lapset eivät osanneet tehdä kompromisseja.  Negatiivisista puolista huolimatta työ oli kivaa.

Suosittelen paikkaa muille, jos tykkää lapsista ja omistaa energiaa leikkiä niiden kanssa. En suosittele paikkaa, jos on vaikeaa sietää melua eikä ole kiinnostunut tutustumaan ja leikkimään pienten lasten kanssa.

Vastaa