ONNI hoiva

 

Olin TET-harjoittelussa ONNI hoivalla, joka on kotipalvelua tarjoava yritys. Valitsin kyseisen paikan, koska minun äitini on myös kotihoidossa täissä ja halusin tutustua samalla myös hänen työelämäänsä tarkemmin.  Työtehtäviini kuului mm. perus siivous ja hyllyjen järjestely, erilaisten kansioiden läpikäyminen ja järjestely ja muut toimistotyöt kuten monistaminen ja tarvittaessa uusien tyhjien lääkelistojen pohjien luominen. Työyhteisöstä huomasin sen, että suurin osa oli naisia, sillä hoitoalat ovat yleensä naisvaltaisia, mutta oli siellä miehiäkin. Siellä oli mukava työilmapiiri ja mukavia persoonia työskentelemässä, osa myös kesätöissä. Työajat olivat simppelit eli joka aamuna noin kello yhdeksältä sisään ja sieltä saattoi päästä hiukan aikaisemmin jos kaikki hommat oli ripeästi ja hyvin tehty. Parasta työssä oli minulle ehdottomasti tärkeyden tunne, joka tuli hyvin suoritettujen työtehtävien jälkeen. Tunsin oloni arvostetuksi ja tasavertaiseksi työkaveriksi, vaikka en ollut siellä kuin hieman yli viikon. Huonona puolena työssä oli se, että en tietenkään voinut tehdä mitään varsinaista hoitoa tai käydä kotikäynneillä, sillä en ole 18 ja siihen tarvitsisi tietenkin lääkeluvat ja tarvittavat taidot. Suosittelen ehdottomasti tätä paikkaa, jos olet avoin erilaisiin työtehtäviin ja innokas auttamaan, vaikka se olisikin toimiston puolella.

Vastaa